O nama

O nama

Etno kuća Tri Kuma Debela, uređen nalik na vojvođanske salaše na šarmantnoj zemunskoj kaldrmi, uz svežinu šumadijskog vazduha  i rose gružanskog jezera, sigurno će otvoriti vaš apetit. Ako tome dodamo pogled na Dunav i Banat, duh starih beogradskih kafana, toplu atmosferu i miris domaće štrudle sa makom, naslućujete, gastronomska avantura je neizbežna!

Detalji iz šumovite i valovite Srbije zavode na svakom koraku, a tako poznati nazivi jela mame osmeh čim otvorite jelovnik.  Predusretljivo osoblje ubedljivo će predstaviti ponudu koja itekako ima čime da se pohvali: od dimljenih butkica i sveže rečne ribe, preko sočnih specijaliteta kuće, do slasnih knedli sa šljivama…

Spremanje hrane je poseban deo srpske tradicije. Nastala mešanjem različitih nacionalnih i kulturnih uticaja, predstavlja raznovrsne namirnice, možda čak i kombinaciju grčke, bugarske, turske i mađarske kuhinje. Ipak, iako nekada jela imaju iste sastojke kao ona iz kuhinja ovih naroda, u Srbiji su ona poprimila nešto što ih čini različitim i posebnim. Zato je  srpsku tradicionalnu kuhinju i njene specijalitete zaista teško opisati – za neke ni ne postoji naziv u drugim jezicima. Najbolje je doći i i uživati u njoj!

Nešto što je naše. Ono čega se sećamo, što nam je u duši. Recepti koje su naše bake i mame nama spremale i što nosimo u srcu od detinjstva…da se ne zaboravi!